Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim MerkeziOkul Sanayi İşbirliği Toplantısı(08.01.2015)

Basın Bülteni

BASIN BÜLTENİ

VALİ NECATİ BİLİCAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI(08.01.2015)

Temel amacı” Zorunlu temel eğitimini tamamladıktan sonra, gerçek iş ortamında fiilen çalışmak suretiyle meslek öğrenmek isteyen 15 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın teorik ve pratik mesleki eğitimlerinin bir programa göre yapılmasını sağlayarak, onları ülkenin ihtiyaç duyduğu becerili işgücü haline getirmek” olan Vali Necati Bilican  Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz   ile  “Esnaf ve sanatkârlar odaları, birlikleri ve federasyonları arasında birliği temin, gelişme ve ilerlemeyi sağlamak,Meslekî eğitimlerini geliştirmek, esnaf ve sanatkârları yurt çapında ve uluslararası düzeyde temsil etmek, Sorunlarının çözümü için ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunmak,Ulusal ekonomideki gelişmelere paralel olarak lüzumlu görülecek meslekî tedbirleri almak” amacı ile kurulmuş olan Esnaf Odaları Başkanları gündem de bulunan konuları görüşmek  üzere  Merkezefendi Kaymakamımız  Sayın  Şükrü  GÖRÜCÜ  başkanlığında toplanmıştır.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut OĞUZ,  İşkur İl Müdürü Feridun GİRESUN, Merkezefendi Milli Eğitim Müdürü Adem KILINÇ , Denizli Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Musa ÇELİKKOL, , Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali BARAN ve Oda başkanları katıldı.

Mesleki Eğitimin içinde bulunan Yaygın Eğitim ile  Çırak ve Kalfalara hem uygulama becerilerinin hem de teorik bilgilerin kazandırılmasının amaçlandığı bu eğitimde ,Yenilliklere ve değişime ayak uydurabilen  Üretim ve Hizmet Sektöründe aranan nitelikli ara insan gücünün yetiştirilerek katma değer yaratan işyeri sayısını artırmak ve ekonomik yapının ihtiyaç duyduğu İşgören ihtiyacının karşılanmasında  Okul ve Sanayi İşbirliği dayanışmasının önemi anlatılmıştır.

Ayrıca Mesleki Eğitim Kurulu nun 27.toplantısında  alınan kararlardan biri olan Mesleki Eğitim Kanunun  Geçici 1. Maddesindeki şartlara sahip olanlara 16 Mart 2016 tarihine kadar müracaat etme süresi ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

Yayın: 14.01.2016 - Güncelleme: 14.01.2016 07:37 - Görüntülenme: 2443