Etiket Sonuçları: MEB

Bakanlığımızın 21.08.2023 Tarih ve 2023/28 Sayılı Genelgesi ve Eğitim Politikaları Mart Ayı Çalışmaları Kapsamında ''Etkili Ebeveynlik Becerileri'' konusu ele alınmıştır.  Tema kapsamında  okulumuz rehberlik servisi tarafından ''Etkili Ebeveyn Nasıl Olunur?'' veli okuma bülteni hazırlanmıştır.

Okullarda zorbalığın önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında rehberlik servisi tarafından oluşturulan psikoeğitim grubuna zorbalıkla baş etme eğitim kiti uygulanmıştır. Ayrıca iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla terapötik iletişim kartları ile çalışma yapılmıştır.

Bakanlığımızın 21.08.2023 Tarih ve 2023/28 Sayılı Genelgesi ve Eğitim Politikaları Kapsamında Okul Rehberlik Servisi tarafından ''Akran Zorbalığı Öğrenci Broşürü'' hazırlanmıştır

Okullarda zorbalığın önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında benden eğitimi öğretmenimiz Nurettin Işıldar, öğrencilere eğitsel oyunlar oynatmıştır. Eğitsel oyunlar kurallara uyma becerisi kazandıran, işbirliği yapmayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğreten öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimini destekleyen oyun türleridir. Oyunlar kazanma ve kaybetmeyi yaşayarak öğrendikleri süreçlerdir. Ayrıca oyun çocuğun fiziksel gelişimine katkı sağlar.

Öğrencilerimize TUSAŞ tarafından hazırlanan "Milli Muharip Uçağımız KAAN" videosu izletildi.

Bakanlığımızın 21.08.2023 Tarih ve 2023/28 Sayılı Genelgesi ve Eğitim Politikaları Kapsamında Okul Rehberlik Servisi tarafından ''Akran Zorbalığı Veli Broşürü'' hazırlanmıştır.

Bakanlığımızın 21.08.2023 Tarih ve 2023/28 Sayılı Genelgesi ve Eğitim Politikaları Kapsamında Okul Rehberlik Servisi tarafından ''Zorba Olma Kanka Ol'' temalı pano çalışması yapılmıştır.

Bakanlığımızın 21.08.2023 Tarih ve 2023/28 Sayılı Genelgesi ve Eğitim Politikaları Mart Ayı Çalışmaları Kapsamında ''Akran Zorbalığı'' konusu ele alınmıştır. Bu çerçevede hazırlanan

akran zorbalığı veli okuma bülteninde: Akran zorbalığı nedir? Nerelerde görülür? Akran zorbalığının; türleri,  yer alan gruplar, neden olabilecek faktörler, sonuçları,

akran zorbalığını nasıl anlarım ve ne yapabilirim? Anne-babalara bu konuda öneriler yer almaktadır.

Matematik dersinde öğrencilerimiz, öğretmenleri Tuğçe Kelci ve Jale Erboğa eşliğinde SUDOKU serbest zaman etkinliklerine katıldı. Sudoku etkinliği ile öğrencilerin problem çözme becerilerinin geliştirilmesi ve farkli bakış açısı kazanmaları hedeflenmiştir.

Şbt

Cumhuriyetimizin 100.Yılı etkinlikleri kapsaminda öğrencilerimizin okul kütüphanesinden doğru ve etkin bir biçimde yararlanmaları amaclanmaktadir.Bunu sağlamak ve ayrica kitap öğrenci etkileşimini arttırmak icin okulumuz 10E9 öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersini öğretmenleri Yasemin Arman gözetiminde belli zamanlarda okul kütüphanesinde işlemektedirler.Ayrica ögrenciler okulumuz kutuphanesinden ödünç kitap alabilmekte,belli bir süre dahilinde okuyup geri getirebilmektedirler.Bu vesileyle gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak vizyonumuza uygundur ve okulumuzun hedefleri arasındadır.

Şbt

Okulumuzun yemekhanesinde bulunan kilerindeki erzak deposunun raflarını metal teknolojisi alanı öğrencileri Metal teknolojisi öğretmeni Eyüp Özkan gözetiminde,

sosya sorumluluk projesi çerçevesinde tamamladılar. Bu sayede hem bu alanın düzeninin sağlanmasına hem de yemekhaneden alınan hizmetin kalitesinin artırılmasına katkı sağladılar.