T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ DİPLOMA PROGRAMI

Milli Eğitim BakanlığıMesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 14.08.2020 tarih ve E.10683970 sayılı yazısı gereği Mesleki Eğitim Merkezi Diploma Telafi Programı Açılacaktır.  Müracatlar 07 Eylül 2020 tarihinden itibaren Merkezimize Form ile yapılacaktır. Telafi eğitimi bir eğitim öğretim yılından (36 hafta) az olmamak üzere planlanacak olup; Eğitimler Akşamları ve Hafta sonu yapılacaktır. 

9.Sınıf: 10 Saat

10.Sınıf: 8 Saat

11. Sınıf :8 Saat

12.Sınıf: 8 Saat

Toplam 34 Saat ders  verilecektir.

Daha önceki yıllarda mesleki eğitim merkezlerinden kalfalık ve ustalık belgesi almış olanlar ile halen mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören ve diploma programına dahil olmayan öğrencilerin de diploma sahibi olabilmeleri amacıyla, ilgi (b) Kanun ve ilgi (ç) Yönetmelik hükümleri doğrultusunda; Bakanlık açıklamaları için Tıklayınız.    Fark Uygulama için Tıklayınız.

 1-En az ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olup kalfalık veya ustalık belgesi sahibi olanlar ile halen mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören ve diploma programına dahil olmayan öğrencilerin diploma alabilmeleri için "Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı"ında yer alan derslerin tamamından başarılı olmaları esastır.

 2-İlgi (e) Karar ile yürürlüğe giren "Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı"ndan önceki çerçeve öğretim programlarına göre ustalık belgesi almış olanlar, ilgi (e) Karar ile yürürlüğe giren "Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı"nda belirtilen fark dersleri alacaklardır.

 3-İlgi (e) Karar ile yürürlüğe giren "Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı" çerçeve öğretim programından önceki çerçeve öğretim programlarına göre kalfalık belgesi almış olanlar, mesleki eğitim merkezi diplomaprogramının 12 inci sınıfına kayıt olacaklar ve bununla birlikte ilgi (e) Karar ile yürürlüğe giren "Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı"ndaki 9, 10 ve 11 inci sınıf diploma fark derslerini alacaklardır.

 4-Halen mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören ve diploma programına dahil olmayan öğrenciler, ilgi (e) karar ile yürürlüğe konulan "Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı"ndaki diploma fark derslerini alacaklardır. TIKLAYINIZ

 5-İlgi (d) Yönergenin 08.04.2019 tarihli değişikliğine göre ortak dersler ile seçmeli dersten sınava girmeden ustalık belgesi almış olanlar, ilgi (e) Karar ile yürürlüğe giren"Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı"ndaki seçmeli ders, temel dersler ve diploma fark derslerini alacaklardır.

6-İlgi (d) Yönergenin 08.04.2019 tarihli değişikliğine göre ortak dersler ile seçmelidersten sınava girmeden kalfalık belgesi almış olanlar, mesleki eğitim merkezi diplomaprogramının 12 inci sınıfına kayıt olacaklar ve bununla birlikte ilgi (e) Karar ile yürürlüğegiren "Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı"ndaki 9, 10ve 11 inci sınıf seçmeli ders, temel dersler ve diploma fark derslerini alacaklardır.

7-İlgi (b) Kanun kapsamında doğrudan ustalık belgesi almış olanlar, ilgi (e) karar ile yürürlüğe giren "Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı"ndaki seçmeli ders, temel dersler ve diploma fark derslerini alacaklardır.

8-İlgi (b) Kanun kapsamında doğrudan kalfalık belgesi almış olanlar mesleki eğitim merkezi diploma programının 12 nci sınıfına kayıt olacaklar ve bununla birlikte ilgi (e) Karar ile yürürlüğe giren "Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı"ndaki 9, 10 ve 11 inci sınıf seçmeli ders, temel dersler ve diploma fark derslerini alacaklardır.

9-Lise mezunu olup aynı zamanda ustalık belgesine sahip olanlara ustalık belgesinde yazılı olan alan ve daldan ilgi (g) Makam Onayı ile uygun bulunan diploma doğrudan düzenlenecektir.

10-"Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı"nda yer alan dersleri ortaöğretim kurumlarından alarak başarılı olduğunu belgelendirenler söz konusu derslerden  muaf olacaktır.

11-Telafi eğitimi uygulamasında, her bir dersten ilgi (ç) Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci fıkrası doğrultusunda sınıf oluşturulacaktır. Öğrenci sayısının birinci fıkrada belirtilen sayıdan az olması hâlinde bu öğrenciler, mesleki eğitim merkezi diploma programına devam eden öğrenciler ile birlikte eğitim alabileceklerdir.

12-Telafi eğitimi uygulamasında, her bir dersin toplam ders saatinin 1/6'sın dan fazla devam etmeyen öğrenciler o dersten başarısız sayılacaklardır.

Müracaat için Gerekli Evraklar: Başvuru Formu ile Birlikte aşağıdaki belgeleri teslim edilecektir. Form İçin Tıklayınız.

1-Kalfalık veya Ustalık Belgesinin (Aslı ve Fotokopisi)

2-Öğrenim Durumu Belgesi (Aslı ve Fotokopisi)

3-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4-2 Adet Biyometrik Fotoğraf

5-Açık Liseye veya Başka Bir Liseye kaydı var ise Öğrenim Durum belgesi ve Transkript (Aldığı Derslere ait NOT döküm Çizelgesi)

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.08.2020 - Güncelleme: 31.08.2020 15:38 - Görüntülenme: 3221
  Beğen | 3  kişi beğendi