Nis

Çevre bilinci, iklim değişikliği konularında farkındalık kazandırmak, aynı zamanda atık yönetimi yapma yeterliliği kazandıran geri dönüşüm ile ilgili kuş evleri çalışmalarımız. Emeği geçen okul öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okuma alışkanlığını geliştirmek ve bilginin paylaşılmasını sağlamak amacıyla okulumuz bahçesinde kitap okuma etkinliği yapıldı. Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri olarak Kütüphaneler Haftasını kutluyoruz. Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığına olan ilgilerinin daha da artmasını diliyoruz.

Kütüphaneler haftası vesilesiyle okulumuzda yazar öğrenci buluşması düzenledik. Eğitimci Yazar Yasemin Arman öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. "Şafak Söküyor" adlı kitabını yapı ve içerik bakımından öğrencilere anlattı. Okumanın ve yazmanın öneminden,  öykü şiir gibi türlerin hayatımızdaki yerinden,Türk dilinin zenginliğinden bahsetti. Ögrencilerle soru cevap etkinliği de yapılarak Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zeynep Koyuncu ve Tarih Öğretmeni Derya Pirbudak'ın da destekleriyle verimli bir söyleşi ortaya koydu.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıldönümü dolayısıyla öğrencilerimize Çanakkale 1915 filmi izletildi.

Kütüphaneler, okuma ve araştırma alışkanlığını geliştirip, fikir, düşünce ve bilgi ürünlerinin kişiler arasında paylaşılmasını sağlayarak, kültür mirasının geleceğe aktarılmasına katkı sunmaktadır. Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Özlem Karaca eşliğinde Kütüphaneler Haftası'nı kutluyor, öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığına, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi daha da artmasını temenni ediyoruz.

''Bu yıl 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin kaçıncı yıldönümüdür?

Denizli Çanakkale Savaşı'nda kaç şehit verdi?

Seyit Onbaşı'nın taşıdığı merminin ağırlığı ne kadardı?''

soruları sorulmuştur. Bu sorulara doğru yanıt veren 9A5 sınıfı öğrencimiz Alican ÇETİN  Okul Müdürümüz İbrahim Ertan AKTAŞ tarafından ödülllendirildi.

Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. 18-24 Mart Yaşlılar Haftası ziyareti kapsamında öğretmenlerimizden Özlem Karaca ve Zehra Özdemir'in Denizli Huzurevinde kalan yaşlılarımızın yapmış olduğu el emeği ürünlerinden alarak devamını getirmeleri temennilerin de bulunuldu.

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü"nde, down sendromlu bireylerin yaşamlarını daha iyi anlamak ve desteklemek için birlikte hareket etmenin önemli olduğunu vurgulayarak okulumuz adına Türk dili ve edebiyatı öğretmenimiz Özlem karaca down cafe ziyaretini gerçekleştirdi.

Tüketici koruma haftası kapsamında; tüketicinin korunması ve internet ortamında dolandırıcılık konularında farkındalık oluşturmak amacıyla Matematik zümresi  tarafından konferans salonunda öğrencilerimize etkinlik düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Žaferinin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Tarih Öğretmeni Barış Kurt ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hayrettin Akgün rehberliğinde öğrencilerimizle  Denizli Şehitliği ziyaret edildi.

Öğrencilerimiz Çanakkale'de şehit olan kahramanlar ile burada yatan kahraman şehitlerimizin aynı ruhu taşıyan farklı bedenler olduğunu idrak ettiler.

Cumhuriyetimizin 100.Yılı etkinlikleri kapsaminda Müdür Yardımcımız Ahmet İmreoğlu,  Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz  Ulaş Yıldız, Zeynep Koyuncu, Yasemin Arman, Özlem Karaca ve Tarih öğretmenimiz Derya Pirbudak gözetiminde bir grup öğrencimizle Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Merkezi'ni ziyaret ettik. "Önce İnsan","Toplumdan Aldığını Büyüterek Toplumla Paylaşma" ilkeleri ile hareket eden Merkezin görevlileri tarafından öğrencilerimize genel bir bilgilendirme yapıldı.Daha sonra öğrencilerimiz "Devrimleri ile Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet" fotoğraf sergisini gezdiler. Kültür Merkezinin bünyesinde bulunan kütüphaneye giderek kitapları incelediler.Ögretmenlerimiz tarafından kültürel zenginliklerimize sahip çıkmanın önemi vurgulandı.Ögrencilerimiz eğitim,kültür,bilim ve sanat alanlarında farklı bakış açıları kazandılar.

Tarihimizin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerimizden biri olan  ''18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıldönümü'' etkinlikleri yapılan program ile kutlandı. Etkinlik sonunda yapılan ödül töreniyle programa katılan öğrencilere hediyeleri Müdür Başyardımcısı Emre EZGÜ tarafından verildi.

Bakanlığımızın 21.08.2023 Tarih ve 2023/28 Sayılı Genelgesi ve Eğitim Politikaları Mart Ayı Çalışmaları Kapsamında ''Etkili Ebeveynlik Becerileri'' konusu ele alınmıştır.  Tema kapsamında  okulumuz rehberlik servisi tarafından ''Etkili Ebeveyn Nasıl Olunur?'' veli okuma bülteni hazırlanmıştır.

Okullarda zorbalığın önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında rehberlik servisi tarafından oluşturulan psikoeğitim grubuna zorbalıkla baş etme eğitim kiti uygulanmıştır. Ayrıca iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla terapötik iletişim kartları ile çalışma yapılmıştır.

Bakanlığımızın 21.08.2023 Tarih ve 2023/28 Sayılı Genelgesi ve Eğitim Politikaları Kapsamında Okul Rehberlik Servisi tarafından ''Akran Zorbalığı Öğrenci Broşürü'' hazırlanmıştır