Okullarda zorbalığın önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında benden eğitimi öğretmenimiz Nurettin Işıldar, öğrencilere eğitsel oyunlar oynatmıştır. Eğitsel oyunlar kurallara uyma becerisi kazandıran, işbirliği yapmayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğreten öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimini destekleyen oyun türleridir. Oyunlar kazanma ve kaybetmeyi yaşayarak öğrendikleri süreçlerdir. Ayrıca oyun çocuğun fiziksel gelişimine katkı sağlar.

Öğrencilerimize TUSAŞ tarafından hazırlanan "Milli Muharip Uçağımız KAAN" videosu izletildi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün liseler arası düzenlediği "Türk'ün Özü Akif 'in Sözü" temalı kompozisyon yarışmasına okulumuzdan 52 öğrenci katılmıştır. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri seçici kurlunun değerlendirilmesi sonucunda dereceye giren öğrencilerimize,

1. Burak Sarıhan 11 C Metal

2. Cemil Kızıltaş 10 A3

3. Turan Canbaz 11 C Haberleşme

okul idaresi tarafından ödülleri verildi.

İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri yapılan program ile kutlandı.

Bakanlığımızın 21.08.2023 Tarih ve 2023/28 Sayılı Genelgesi ve Eğitim Politikaları Kapsamında Okul Rehberlik Servisi tarafından ''Akran Zorbalığı Veli Broşürü'' hazırlanmıştır.

Bakanlığımızın 21.08.2023 Tarih ve 2023/28 Sayılı Genelgesi ve Eğitim Politikaları Kapsamında Okul Rehberlik Servisi tarafından ''Zorba Olma Kanka Ol'' temalı pano çalışması yapılmıştır.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri kapsamında okulumuz  öğrencilerine Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri tarafından Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının Yazılış Öyküsü adlı video izletilmiştir. Marşlar bir milletin duygu ve heyecanını yansıtır. Ülkenin bağımsızlığını, bayrağını simgeler. Bunun yanında vatana duyulan sevgi ve bağlılığı ifade eder.Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; " İstiklal Marşının Kabul Edildiği  ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.

Bakanlığımızın 21.08.2023 Tarih ve 2023/28 Sayılı Genelgesi ve Eğitim Politikaları Mart Ayı Çalışmaları Kapsamında ''Akran Zorbalığı'' konusu ele alınmıştır. Bu çerçevede hazırlanan

akran zorbalığı veli okuma bülteninde: Akran zorbalığı nedir? Nerelerde görülür? Akran zorbalığının; türleri,  yer alan gruplar, neden olabilecek faktörler, sonuçları,

akran zorbalığını nasıl anlarım ve ne yapabilirim? Anne-babalara bu konuda öneriler yer almaktadır.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Denizli İl Eylem Planı kapsamında öğrenci seminerlerimiz başlamıştır.  Seminerlerimizle şiddetle mücadeleye ilişkin bilgi ve farkındalığın arttırılması amaçlanmaktadır.

Okulumuzun rehberlik programı özel hedefi olan yetenekler, mesleki ilgi ve değerlerini tanıma çalışmaları kapsamında 12. sınıf öğrencilemizle birlikte 5. Denizli Üniversite Tanıtım Fuarı'na katıldık. Öğrencilerimiz üniversite stantlarını gezerek bölümler hakkında bilgi aldılar ve bölüm tanıtım sohbetlerine katıldılar.

1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında farkındalıklarımızı artırmak için konferans salonunda öğrencilerimizle etkinlik düzenledik.

Matematik dersinde öğrencilerimiz, öğretmenleri Tuğçe Kelci ve Jale Erboğa eşliğinde SUDOKU serbest zaman etkinliklerine katıldı. Sudoku etkinliği ile öğrencilerin problem çözme becerilerinin geliştirilmesi ve farkli bakış açısı kazanmaları hedeflenmiştir.

Okulumuz çok amaçlı salonunda ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Denizli İl Eylem Planı 2024 Yılı Faaliyetleri'' kapsamında  Okul müdürümüz İbrahim Ertan AKTAŞ'ın başkanlığında, rehber  öğretmenlerimizin sunumuyla okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri yapıldı.

Okulumzda sivil savunma tatbikatları yapıldı. Deprem anı ve sonrası yapılacaklarla ilgili tüm öğrencilere bilgilendirme yapıldi. Deprem, tahliye ve ardından yangın söndürme tatbikatlari uygulamalı bir şekilde gerçekleştirildi. Denizli İl Mili Eğitim Sivil Savunma ve İSG uzmanlarının katıldığı seminer ve tatbikatlar verimli geçmiştir.

Şbt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.    Öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerine olan farkındalığını geliştirmek, dilimizin zenginliklerini ortaya çıkaran eserlere dikkat çekmek amacıyla sınıflarımızda ve okulumuzda pano çalışmaları yaptık. Görsel resimler ile etkinliği harmanladık.  Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.